בנימינה יהלום
בנימינה יהלום אבני החושן
בנימינה יהלום אבני החושן יין המשלב בין זני קברנה סוביניון, מרלו, פטי ורדו וסירה, לכדי יצירה מאוזנת והרמונית. לתנאי גידול הענבים בכרמים שברמת הגולן ומרום הגליל, חשיבות בצבירת חומרי ארומה ומרכיבי טעם וצבע. ייננות מוקפדת והתבגרות ארוכה בחביות משובחות חברו ליצירת היהלום שבכתר סדרת אבני החושן.
בתהליך ייצור היין, כל זן נבצר בנפרד מאמצע ספטמבר ועד לתחילת אוקטובר. לאחר מיון ידני והפרדת השזרות, הענבים עוברים השרייה קרה למשך מספר ימים. תסיסת כל זן נעשית גם היא בנפרד ובכמויות קטנות, על מנת לאתר את תמהיל היין האופטימלי. התסיסה האלכוהולית מתרחשת לאורך כשבוע עד עשרה ימים בטמפרטורות נמוכות יחסית, על מנת לשמר את מרכיבי ארומת הפרי. בסיום התסיסה ולפני הסחיטה היין שורה על קליפותיו למשך שבועיים-שלושה. לאחר שיקוע קצר ותסיסה מלולקטית עובר כל יין להתבגרות בחביות עץ אלון צרפתי חדשות למשך כ-20 חודשים. בסיום תקופה זו נבנה הממסך (הבלנד) הסופי בין הזנים והחביות השונות. היין עובר לבקבוק לאחר שיקוע טבעי ותהליכי סינון והצללה מינימליים, וממשיך להתבגר עוד כשנה ומעלה במרתפי היקב.