היין הינו ערבוב של שלושה חלקות מצטיינות, הקברנה סוביניון (60%) ושיראז (30% ) מכרם אלקוש. וגרנאש נואר (10%) שמגיע מהכרם אבן מנחם. האדמה בכרם אלקוש הינה אדמה גירית מאוד ומאופיינת במאובנים הרבים הנמצאים בה. כמו כן זהו מקום בו גדלים הרבה עשבי תבלין טבעיים כמו זעטר, קלמיטה אפורה, קורנית, ופרחי בר רבים. הגובה בכרם אלקוש הינו כ 600 מטר והוא כרם שמאוד מושפע מקרבתו לים התיכון. ימי הקיץ קרירים יחסית לשאר האיזור והלילות קרים ולחים. הכרמים של יקב דלתון מגודלים לפי עקרונות בר קיימא. ללא הדברות עשבייה מקומית ושימוש בחומרים ידידותיים לסביבה ככל האפשר. גם הכרם באבן מנחם דומה מאוד, האדמה בו גירית אך אדומה יותר והוא פחות משפע מכרם אלקוש. גפני הגרנאש עוברים דילול קפדני כדי לגדל כמות פחותה של ענבים בעלי ריכוז טעמים יותר גדול. תהליך הייצור לאחר התסיסה הועברו היינות הנפרדים לחביות עץ אלון צרפתי מובחרות כשליש מהן חדשות. לאחר שנה אנו מבצעים את הבלנד, ובסך הכל היין התיישן 20 חודשים לפני כניסתו לבקבוק.