יתיר דרום אדום
יתיר דרום אדום
יתיר דרום אדום מורכב מזנים: - 30% מרלו, 30% שיראז, 17% מלבק, 13% זינפנדל, 10% קברנה סוביניון. אזור הגידול: נגב ודרום הרי יהודה. תאור הבציר בכרמי הדרום: חורף קר עם כמות גשם ממוצעת לאזור. חודש מרץ קר וגשום מהרגיל. אביב קיצוני- שילוב של אירועי קרה ושרב לסירוגין. קיץ נוח, ללא אירועי חום קיצוניים. הבשלה רציפה ואיכותית, בסה"כ הבציר מעט מאוחר מהממוצע, התחיל בשבוע השני של אוגוסט והסתיים בסוף ספטמבר.
ייצור היין: הזנים השונים עברו תסיסות קצרות ועדינות, רובם במכלי נירוסטה וחלקם במכלי בטון או מכלי עץ גדולים פתוחים. לאחר מכן התבגרו כ 9 חודשים במיכלי עץ גדולים (פודרים), כדי ליצור יין רענן ופירותי שילווה היטב מנות ים תיכוניות.