רום מטוסלם גראן רזרבה 15 שנה ידוע בפרופיל הטעמים החלק והעשיר שלו. רום פרימיום זה מציע תערובת הרמונית של פירות יבשים, וניל ונגיעות קרמל שהופכות אותו למיוחד. הוא מתיישן במשך 15 שנים בשיטת הסולרה, ומגיע למורכבות שפונה הן לחובבי רום מתחילים והן למנוסים.
הצבע הענברי הייחודי והטעם המאוזן הופכים אותו לבחירה אידיאלית ללגימה נקייה או עם קרח. הארומה שלו, המלאה ברמזים לטופי ועץ אלון, מוסיפה לחוויה הכוללת, מה שהופך אותו לחביב בקרב אניני טעם.
המותג “Matusalem” מטוסלם נולד לפני כמעט 150 שנה. הרום המבוקש ביותר בתקופת תור הזהב של קובה, אייקון של אותה התקופה. אנו מאמינים שאלגנטיות היא נצחית, מורשת שעברה מדור לדור.
בתחילת המאה ה-20, קובה הייתה יותר מסתם מקום עם זוהר, מסיבות ותיירות. סנטיאגו דה קובה, במזרח, היה המקום באמריקה הלטינית להיות יזם. אנשי חזון הפכו את המקום לביתם והקימו חברות באזור. סנטיאגו דה קובה מציע מערכת האקולוגית מושלמת של הרום וממשיכה להעלות את הרף ולהפוך למשקה שאנו מכירים היום.
שיטת הסולרה ” “Solera היא טכניקה עתיקה המשמשת לייצור יינות וברנדי ספרדיים. התרומה הגדולה של מטוסלם לקטגוריית הרום הייתה להיות החלוצים ביישום מערכת הסולרה ליישון הרום, מה שהופך את טעמו ליחודי. עוצמת הקלייה של החביות ומיזוג הרום נשלטת על ידי “סנטיאגו מאסטר בלנדר”, תפקיד שהוקצה לבן משפחה בודד לאורך הדורות מאז 1872.
החביות נבחרות על ידי המשפחה ו”סנטיאגו מאסטר בלנדר” ונחרכו קלות כדי להשיג את תווי הטעימה הייחודיים של מטוסלם כמו גם את עקביות הטעם שלו. המיקרו אקלים ברפובליקה הדומיניקנית ובסנטיאגו דה קובה די דומה, הסיבה המרכזית לכך שהמקום הזה נבחר להקים את מתקן הייצור החדש של מטוסלם בשנת 2015. תהליך זה, הנקרא יישון דינמי, תערובת של חביות המונחות בגובה שונה מעל פני הקרקע, נותן לרום התיישנות מאוד מיוחדת עם תווים ארומטיים ופרחוניים. בנוסף עקב האקלים יש גם את חלקם של המלאכים, 4.5% מהרום שאנו מאבדים באידוי מדי שנה.