תל שיפון לבן
תל שיפון לבן
תל שיפון לבן מופק מענבי סוביניון בלאן, ויונייה ושרדונה אשר גדלו בצפון רמת הגולן ונבצרו ידנית מהחלקות המובילות של היקב.
לאחר הבציר, הענבים נסחטו בטכניקות שונות ותססו בנפרד. כ-30% מהיין תסס בחביות עץ אלון צרפתיות, רובן חדשות, מ-2 יצרני החביות המובילים בבורדו ובורגנדי, שעברו קלייה ייעודית בסגנונות שונים ליין לבן. בסיום התסיסה היין נשאר להתיישן על משקעיו במשך 5 חודשים.
שאר היין תסס במיכלי נירוסטה בטמפ' מבוקרת בעזרת סוגי שמרים שונים על מנת לשמר ולהעשיר את האופי הארומטי והטקסטורה המיוחדת של היין.