גין בולדוג את הטעמים והארומות הייחודיים של המשקה הנפלא הזה מרכיבים שניים-עשר (12) סוגים של מרכיבים בוטניים, שנבחרו בקפידה ממקומות שונים בעולם. תהליך הייצור כולל השרייה של הרכיבים הבוטניים השונים באלכוהול ניטרלי בעל אחוז גבוה. לאחר שהרכיבים שחררו את הטעמים והארומות שלהם לתוך הנוזל, האלכוהול המתובל מזוקק שוב, והתזקיק מעורבב עם אלכוהול ניטרלי על בסיס 100% חיטה אנגלית. את התערובת מדללים באיטיות רבה במים טהורים, לקבלת ג'ין בחוזק 40%.
באף ניתן להבחין בארומות המזכירות מחטים של עץ אורן ועשב לימון. בפה נוכל לטעום ג'ין פרחוני עשיר ומרענן, עם סיומת יבשה ואלגנטית. מומלץ להגיש עם קרח, בתוספת טוניק ועשבי תבלין, או בקוקטיילים נבחרים.