בלנטיינ'ס 17 שנה
וויסקי בלנטיינ'ס 17 שנה
בלנטיינ'ס 17 שנה הוא בקבוק ותיק אשר מיוצר כבר עשרות שנים. בשנות החמישים של המאה הקודמת הוא החל להיות משווק באסיה, בדגש על יפן, ועד היום הוא נחשב שם לוויסקי פרימיום מבוקש – והיפנים להזכירכם מבינים דבר או שניים בוויסקי. בלנטיינ'ס 17 עלה לכותרות של כל מגזין וויסקי והיה שיחת היום כאשר מבקר הוויסקי הנודע, ג'ים מוריי, הכתיר אותו לוויסקי הטוב בעולם בספרו "וויסקי בייבל" מהדורת 2011. מדובר בספר אשר יוצא במהדורות שנתיות ובו סקירות וביקורות על בקבוקי וויסקי רבים מכל העולם. ג'ים, אשר טועם אלפי סוגי וויסקי בשנה, סיפר בראיונות רבים שבלנטיינ'ס 17 תמיד היה וויסקי מעולה והוא שומר על רמתו הגבוהה בעקביות כבר שנים, אך משהו באותה מהדורה היה פשוט מדהים. מאז ג'ים מעניק לבלנדד וויסקי הזה ציונים גבוהים באופן קבוע. מדובר בבלנד עשיר מאוד, אך עדין כמו משי. יש כאן הרבה ניחוחות מכל המאלטים אשר מרכיבים אותו, כולם בני 17 לפחות להזכירכם. עשן עדין ואדמתי, פירות, דגנים, וניל ואגוז מוסקט. בפה העדינות נמשכת – הטעמים לא מתנפלים על הלשון, צריך להתרכז ולחפש אחריהם. הפה מעט חמצמץ ולימוני, המתיקות הונילית באף מזכירה יותר סוכריות חמאה בפה. העשן האדמתי נוכח גם כאן יחד עם הפירות. הבלנד הזה אינו וויסקי מתחילים, לא בגלל שהם לא יהנו ממנו – הם פשוט לא יקבלו ממנו כל מה שהוא מציע, כי הכל כאן מרומז ועדין. זה וויסקי ששותים לאט, ונותנים לו זמן להירגע ולהיפתח בכוס.