ליפמנס גודנברנד
ליפמנס גודנברנד
המבשלה הוקמה בשנת 1679, נחשבת לאחת המוערכות בבלגיה. הטעם המורכב מתקבל מתהליך הכנה מיוחד: הבירה עוברת תסיסה ספונטנית האורכת כשבוע במיכלים פתוחים במבשלה ומתיישנת עם פרי אמיתי בין שנה לשנתיים. דבר נוסף המאפיין את המבשלה הוא הערבוב בין סוגים שונים של בירה-מיושנת וטרייה. בעבר שמר הערבוב על הבירה והאריך את חיי המדף שלה, ושיטה מסורתית זו נשמרת בקפדנות עד היום. המבשלה הייתה גם הראשונה לעטוף את הבקבוקים שלה בנייר מודפס, ועד היום נעטף כל בקבוק ובקבוק באופן ידני. בשנות האלפיים נקלעה המבשלה לקשיים כלכליים ובשנת 2008 נקנתה על-ידי המבשלה המשפחתית המוערכת דובל-מורטגט, אשר שימרה את האופי והמסורת המיוחדת של בירות ליפמנס.